keskiviikko 28. marraskuuta 2012

Missä olet keskikesä



Vanhempieni makuuhuoneen seinään upotetut fiftarivaatekaapit ovat vain jotain niiiin hienoa. Voittaa ikean lastulevyt mennen tullen. Katossa viuhuu Tord Boontjen Midsummer-valaisin. Lahjoitin sen vanhemmilleni odottamaan parempia päiviä.
Terkuin, 2010-luvun marisiskot

lauantai 24. marraskuuta 2012

Bongattua

Voihan ihanuus, mitä kaikkea nettiputiikit ovatkaan pullollaan... 

Gan Rugs - Timbuctú matto
Marimekko - Sukat makkaralla jälkkärikulhot (värikkäät versiot!)
Marimekko - Merimies laukku
Vagabond - Debra kengät
Anna-Maija Salon Opinio-valaisin

Opiniota olenkin jo jonkin aikaa katsellut "sillä silmällä". Salo suunnitteli sen alunperin vuonna 1969 ja se palautettiin tuotantoon hieman fiksailtuna vuonna 2004. Valaisin oli alunperin värikkäämpi ja tunnettiin nimellä Disco. Ehkäpä tuossa vähän jotain discohtavaa on, kun muotoja tiirailee.

Lautasmalli


Tässä lautasessa on jotain hämmentävän hauskaa. Löysin sen tänään mummin jäämistöistä ullakolta. Sen on suunnitellut Raija Uosikkinen KTV:n 50-vuotisjuhlien kunniaksi vuonna 1981. Ja se on kuvasta päätellen myös likainen.

tiistai 20. marraskuuta 2012

Kissatossuja ja mausteputeleita




Kävin kahden päivän tk-harjoittelussa Outokummussa. Tulomatkalla ajoin kirpparille. Tsädäm. Näissä maustepurnukoissa oli vain jotain todella kiehtovaa hapristuneine maaleineen. Ne maksoivat posliininuppisten salaattiottimien kanssa yhteensä 35 centtiä. Ostin myös mökille lävikön (4e) ja leipäkorin(1,5e). Mukaan tarttuivat myös Ivana Helsingin käyttämättömät kisutossut(2,5e). Hauska ol' reissu.

sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Just do it


Santos original






































Ei. Meidän keittiömme ei ole muuttunut kemian laboratorioksi. Löysin kirpparilta vanhan Santos original vakuumikahvinkeittimen (5e). Kaikki keittimen osaset olivat ehjät ja kumiosat hyvässä kunnossa. Vakuumikeittimet olivat kuuma juttu 60-luvun kieppeillä. Jos haluaa säväyttää kahvittelukansan, tässä oiva ratkaisu. Youtuben video kertookin kaiken.


Terveydellisenä näkökulmana asiaan mainittakoon, että tässä menetelmässä ei käytetä suodatinpaperia, jolloin valmiiseen kahviin jää veren LDL-kolesterolin pitoisuutta nostavaa kafestolia. 

lauantai 17. marraskuuta 2012

Meidän perhepotretti




Tein meille perhepotretin. Ostin kirpparilta vanhoja Arabian lautasia (koska minulla on pakkomielle A-R-A-B-I-A-A-N). Askartelukaupasta ostin permanenttitussin ja lautasripustimet. Olisin halunnut alunperin ostaa posliinille tarkoitettuja tusseja, mutta niiden tussikoko oli aivan liian suuri ja lopputuloksesta olisi tullut nuhjuinen. Koska näitä lautasia ei tulla käyttämään, saa tuo permanenttitussi luvan riittää. 
Sitten vaan piirtelyhommiin ja vähän naulaa seinään. 

Savonlinnan kirpparikierros






Me teimme tänään isän kanssa second hand-shoppailumatkan Savonlinnaan. Isä kävi ostamassa auton ja sillä aikaa minä kiersin muutaman kirpputorin. Mukaani lähti Tamara Aladinin Carmen-kääntömaljakko (2e) sekä Kastehelmen kermakko (6e). Pakollinen linnakin tuli bongattua puolivahingossa sillan takaa. Lopuksi söimme pitsat.
Maakuntamatkailu virkistää! Suosittelen! 

Terveisin, 

torstai 15. marraskuuta 2012

Koiran villapaita



Urhon uusi villapaita. Tällä tarkenee talvella köpötellä. En ole koskaan neulonut mitään näin suuritöistä, joten olen ihan tyytyväinen lopputulokseen (vaikka palmikkoneuleessa onkin vähän sanomista;-). Ohjeestahan en tajunnut välillä hölkäsen pöläystä, mutta tuhottoman purkamisen ja uudelleen neulomisen jälkeen alkoi päässä hoksottaa. Ohje löytyi Garnstudion sivuilta.

perjantai 9. marraskuuta 2012

Allting annat bra



Kylläpä kalpenevat markettien muoviset mattopiiskat näiden rottinkisten hurmureiden rinnalla.

keskiviikko 7. marraskuuta 2012

Lumi





Lunta tulee. Kaunista.
Kaj Franckin suunnittelemat Scandia-aterimet (1952) ovat yksi "hiljainen" keräilykohteeni. Antiikkiliikkeissä näistä pyydetään jo aika korkeaa hintaa, n. 10-20 e/kpl, joten haalin näitä vain jos halvalla sattuu eteen osumaan.
Ja onneksi...

"Kun näen jotain kaunista, katson sitä hetkisen ja se on sen jälkeen päässäni. Ei kaikkea tarvitse omistaa!"
Tove Jansson

tiistai 6. marraskuuta 2012

Vitosen tossut


Tämän päivän kirppariostos eli Niken Air Max Classic BW:t (5e). Joku niissä lihavissa 90-luvun sneakertossuissa vaan viehättää;- ).

maanantai 5. marraskuuta 2012

Ryynirieska




1 l piimää
4 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 munaa
1 dl vehnäjauhoja
2 dl maitoa
50 g voisulaa
1/2 dl öljyä
hippusellinen suolaa

1. Anna suurimoiden turvota piimässä yön yli.
2. Sekoita joukkoon muut ainekset.
3. Kaada seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 225 asteessa 30-40min.
4. Syö nii paljo että napa ruskaa!

lauantai 3. marraskuuta 2012

Neuletyyny



Neuloin kolme kerällistä pitkää pätkää. Ompelin ja täytin oikean kokoisen sisustyynyn. Lopuksi vielä ostin IKEAn halpaa pellavaa ja ompelin harmaan ulkotyynyn, jonka päälle kiinnitin neuloksen. Seuraavaksi vuorossa on urkki-koiran villapaita...