perjantai 25. lokakuuta 2013

Duunailua
Myö ollaan tehty remonttia. Ja paljon. Syyslomalla kävin vuokraamassa Ramirentiltä Hummel-lattiahiomakoneen. Isä oli kantoapuna. Vehje painoi kuitenkin 80 kg. Lattian hiominen onnistui hyvin. Hioin kolme huonetta ja eteisen. Aikaa meni aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Kone ei lennellyt seinille. Enintään naapurien hermoja kiristeltiin. Seuraavana päivänä hioin nurkat ja reunat käsipelillä.
Ja ne muut hommat tähän mennessä...

Makuuhuone: Lattialankkuja vaihdettiin sen verran, että lattiassa ollut uuninreikä saatiin umpeen. Epätasaiset seinät tasoitettiin valmistasoitteella (koska säkkitavarana myytävien tasoitepöperöiden dispersioaineet aiheuttivat kummastusta rautakaupassa). Seinät hiottiin koneellisesti ja maalattiin. Pohjamaaliksi Varmaa ja päälle Harmonya Talvi-sävyllä. Katto oli hyvässä kunnossa ja siihen riitti kaksi telauskerrosta Tixomattia. Ovi, karmit ja ikkunalauta hiottiin ja maalattiin uudelleen. Pohjalle Otex ja päälle puolikiiltävää valkoista ovi-ja ikkunamaalia. Patteri sai saman käsittelyn. Oven kynnys jouduttiin tasoittamaan ja hiomaan uudelleen, sillä edellisen kasariremontin ja parketin asennuksen yhteydessä oli kynnyksestä vedelty taltalla sentin syvyisiä siivuja irti. Siitäkin selvittiin.

Olkkari: Noin kymmenen tapettikerrosta poistettiin seinistä maalilisukkeineen - remontin kauhein vaihe tähän mennessä. Tapetinpoistoaineesta ei ollut oikeastaan mitään hyötyä. Sumutinpullon ja isän remonttikaapista anastamani lastan avulla kävin seinät läpi neliösentti kerrallaan. Samalla paljastui lautakyhäilmällä peitetty oviaukko. Aukkoon laitettiin uudet koolingit ja päälle filmivaneria. Lopuksi kaikki seinät tasoitettiin ja hiottiin. Tänään telasimme niihin jo pohjamaalit. Olkkarin pariovi ja ikkunalaudat kokivat saman käsittelyn kuin makuuhuoneen vastaavat. Katossa on myös nyt pari kerrosta Tixomattia.

Eteinen: Tapettihelvetica jatkui tällä osastolla. Kaikki on kuitenkin nyt jo saatu poistettua. Lattia korjattiin. Seinät tasoitettiin ja hiottiin. Eteisen kattoon asennettiin eilen uusi rosetti. 

Työhuone: Tapettihelvetica osa 3, in memoriam. Myös täällä seinät tasoitettiin ja hiottiin. Lattia korjattiin. Oven yläpuoliseen ikkunaan vaihdettiin uusi lasi. Kattoon saatiin asennettua rosetti pienellä eipäs-juupas-keskustelulla koristeltuna. Huone odottaa maalausta.

Minä odotan viikonloppua Nurmeksessa. Värikartta on pakattu matkalaukkuun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti