torstai 12. joulukuuta 2013

Kylpyhuoneremontti, koska...

Köyhällä ei ole varaa ostaa halapaa... niinhän se oli. Kylpyhuoneremontti kustantaa paljon. Kun se kerrankin tehdään, toivoisi sen tehtävän kunnolla. Vaikka säästeliäästi, mutta siististi. Asuntomme kylppäri oli "remontoitu" vuonna 2004 putkiremontin yhteydessä. Remontoitupa tosiaan.


Aloitetaanpa tästä, koska se oli koko pienen kopin ongelman ydin: väärin tehty lattian kaato. Kaikki vedet jäivät seisomaan lammikoksi keskelle lattiaa, eivätkä ne ohjautuneet lattiakaivoon. Miten ikinä sitä yrittikin suihkutella tuolla pienessä nurkan korokesuihkussa, vedet valuivat lattialle viimeistään suihkusta poistuttaessa. Kuinka joku voi tehdä 2000-luvulla vielä lattiakaadot väärin ja taloyhtiön valvoessa remonttia?


Huolimattomuus. Laitetaan sitä silikonia ja listaa korjaamaan vähän huonosti mennyt kaakeloinnin reuna, mutta tehdään sekin vähän sinne päin, jotta ei vahingossakaan  paranneta lopputulosta.

Kalusteet. Rautakaupan halvinta lastulevyä ja vanhojen kalusteiden uudelleen lämmittelyä. Kun tehdään kuitenkin tuhansien eurojen remontti, se sata euroa kalliimpi allaskaappi ei varmastikaan kaada budjettia. Huom! Laitetaan sitä silikonia taas vähän altaan alareunan ja kaapin väliin. Jospa se rako näyttäisi paremmalle näin...

Seinää ei ole viitsitty suoristaa, joten siihen ei ole ilmeisesti voitu laittaa kunnon peiliä kiinni. Laitetaan siis palapeilejä vähän miten sattuu ja yritetään korjata tilannetta tyylikkäillä seepratarroilla. Sillä sähköpistokkeellakaan ei ole merkitystä, niin tehdään sekin pintavetona paraatipaikalle. Kuorrutetaan tämä sähkön hieno olemassaolo valitsemalla pistokkeeksi julmetun ruma mötkylä.

Vanha ja ruostunut suihkuverhokisko. Liekö sekin peräisin vanhasta kylpyhuoneesta. Luulisi kosteaan tilaan ja suihkuun laitettavan vain ruostumatonta materiaalia. Ja putket. Niitä oli paljon. Ja kaikki vedettynä pintaan.

Ja lisää putkia. Eihän sinne putken taakse tarvitse laittaa saumauslaastia, eihän? Tiedä mitä tuolla nurkassa on oikein rötöstelty. Toisessa kohdassa kylpyhuonetta saumaamaton kohta oli jälkeenpäin saumattu erisävyisellä laastilla. Ei, ei, ei...


Kerta kielon päälle: putkia.
Siksi me päätimme remontoida kylpyhuoneen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti