sunnuntai 27. tammikuuta 2013

perjantai 25. tammikuuta 2013

Suksi Suksi






Hyvää huomenta viikonloppu. Tänään herkutellaan kotitekoisilla rouhesämpylöillä, puolukkavispipuurolla ja hiihtolenkillä Rönön ympäri.

torstai 24. tammikuuta 2013

Voihan retro!









Eilen ompelin taas mekon. Minulla on varastossa vanhoja marikankaita. Tähän mekkoon valitsin sini-valkoisen Korsi-kuosin ja vaaleanpunaisen Jokeri-kuosin. Lopputuloksesta tuli mielestäni veikeä!
Tänään kävin pyörähtämässä Kontissa. Mukaani lähti vanha Marimekon Muija-mekko, Nokian korkokenkäkumisaappaat sekä kaksi posliinista naulakkoa. Naulakot ajattelin ripustaa mökille, kunhan remontti siellä siihen pisteeseen etenee, että sisään voi jotain kantaakin ainaisen purkamisen sijaan.

tiistai 22. tammikuuta 2013

Raparperikesää muistellessa


Raparperien pakastaminen on hieno kikka. Paloittelee raparperin varret valmiiksi säilytysrasioihin ja eikun pakastumaan. Näin onnistuu raparperipiiroisen naatiskelu myös keskellä tammikuun pakkasia;- ). Tämän herkun teki Matsa.

sunnuntai 20. tammikuuta 2013

Osaatko muka tehä nuotion pakkasella?








Nämä kuvat haluan muistaa. Jotta tällaisia hetkiä olisi elämässä enemmän. 
Teimme retken mökille. Paistoimme makkaraa. Söimme laskiaispullia ja joimme kuumaa oikeeta kaakaota. Jäällä on niin vähän lunta, että siellä pystyy juoksemaan minne vain. Voi sitä vapauden tunnetta!

perjantai 18. tammikuuta 2013

Minuuttimekko osa 2







































Lisää näitä! Tämä mekkotehdas puksuttaa eteen päin... (Kangas: Marimekko, Maija Louekari, Pakkanen)

Ompelen siis olen olemassa






Nyt iski ompeluhimo. Surrur tee oma marimekkosi-kirjassa oli ohje "minuuttimekon" tekemiseen. Taisi minuutin sijasta upota muutama tunti. Kangas on Marimekon ja sen olen haalinut kirpparilta.

tiistai 15. tammikuuta 2013

Omatekemää




Eilen päätimme kokeilla jotain uutta ruokaa. Teimme kylmää nuudelisalaattia. Kuulostaa hyvinkin niljakkaalle, mutta se osoittautui todella hyväksi! Suosittelen koklaamaan. Säilyy seuraavaankin päivään jääkaapissa. Ohje on alunperin kirjasta "Keittiössä vihertää". Tässä on kuitenkin oma mukaelmani ohjeesta, sillä meidän lähikaupasta ei ainakaan löydy sobanuudeleita ja valkokaalia.

200 g munanuudeleita
150 g kiinankaalia
1     vihreä paprika
1     makea sipuli
1 dl  seesaminsiemeniä
1 dl  paahdettuja cashew-pähkinöitä
kastike:
2 rkl japanilaista soijakastiketta
1 rkl siirappia
1 tl  seesamiöljyä
4 rkl makeaa chilikastiketta (tai niin kuin me: reilusti maun mukaan)


1. Viipaloi kasvikset ja sipuli.
2. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja huuhdo lopuksi kylmän veden alla.
3. Sekoita kaikki ainekset, kastike mukaan lukien, suuressa kulhossa. Syöpöttele!

p.s. Tein myös kirpparilta löytyneestä langasta itselleni talvipäähineen;- ).

sunnuntai 13. tammikuuta 2013

lauantai 12. tammikuuta 2013

Mauno-koiran villapaita



Tein ennen joulua myös Mauno-koiralle oman villapaidan. Se on kerennyt käydä jo pesukoneessakin ja hyvin näyttää kestävän. Ohje löytyi Garn Studion sivuilta (tästä). Mauno on Saksanmetsästysterrieri pienellä Jackrussell vivahteella ja M-koosta tuli sopiva. Jätin etujalkojen lahkeet tekemättä, kun tällä koiraherralla tahtoo toinen kainalo vähän verestää.

keskiviikko 9. tammikuuta 2013

Muutama kirppariostos



Pikkuveljen Jokapoika-paita ja Arabian Pukettia. Mummilla oli muutama tällainen lautanen mökillä ja ihastuin kovasti. Nappasin tämän mukaani kirpparilta. Samalla kuuntelin, kun muutama naishenkilö siinä vieressä jutusteli kovaäänisesti, kuinka nykyään on aivan turha aloittaa vanhojen Arabian astiastojen keräämistä, koska "niitä ehjiä ei taho suaha ennää mistään". I disagree. 

Palovaroitin ja taulukollinen alkuaineita






En tiennytkään, että voisin joskus iloita saadessani joululahjaksi palovaroittimen. Siis... palovaroittimen. Ajat muuttuvat ja niin palovaroittimien ulkonäkökin.

Nurmeksen tuliaisena roudasin meille koulun vanhan jaksollisen järjestelmän. Pitäähän sitä jokaisella nörttitytöllä nyt tuollainen olla. Ei pääse unohtumaan, että mistäs sitä koostuttiinkaan. Tässä konttorituolissa istuu ainakin 65% happea sisältävä hedelmiä ahmiva möhkäle.