torstai 31. lokakuuta 2013

Lokakuu




Lautalattian maalausta ja ristiäisiä







Ensimmäisen huoneen lattia on nyt maalattu. Kuvassa on vasta ensimmäinen kerros sivelty, mutta kävin eilen illalla vetelemässä vielä toisen kerroksen. Kyllä nämä maalatut lautalattiat ovat vain ihania! Maalasimme lattin Permolla (kuten myös aikaisemmin mökkimme lattiat). Valitsimme Permon kahdesta syystä: 1. lyhyt kuivumisaika verrattuna Uulan lautalattiamaaliin. 2. Joustavuus verrattuna Betoluxiin. Meillä on nykyisen keittiön lattia maalattu muutama vuosi sitten Betoluxilla. Tiedä sitten kuvittelenko, mutta mielestäni Betolux on kovempaa ja lohkeilee helpommin lautojen saumakohdissa. Työvälineenä olen käyttänyt tähän mennessä aina pensseliä, sillä mielestäni sillä saa elävemmän pinnan kuin telalla. Nykyinen vanha lautalattiamme on myös niin epätasainen hiomisesta huolimatta, että pensselillä pääsee helposti joka koloon. Ja kyllä, jätimme lautojen väliset raot tarkoituksella täyttämättä. Lattian sävy on Tikkurilan Tunne värit-kartan Bungalow G500. Sävy on kylmä, siniseen taittava harmaa.



Kirpparilta ostin Marimekon Jussarö-kangastilkun. Siitä tulee meidän uudet tyynyt. Viikonloppuna piipahdimme myös ristiäisissä, joissa uuden nimen lisäksi ihastelin Onnenapila-kasvia, William Morris-tapettia ja paikallisen leipomoyrityksen sultsinoita, vatruskoita ja riisipiirakoita. 

perjantai 25. lokakuuta 2013

Duunailua








Myö ollaan tehty remonttia. Ja paljon. Syyslomalla kävin vuokraamassa Ramirentiltä Hummel-lattiahiomakoneen. Isä oli kantoapuna. Vehje painoi kuitenkin 80 kg. Lattian hiominen onnistui hyvin. Hioin kolme huonetta ja eteisen. Aikaa meni aamu kahdeksasta ilta kahdeksaan. Kone ei lennellyt seinille. Enintään naapurien hermoja kiristeltiin. Seuraavana päivänä hioin nurkat ja reunat käsipelillä.
Ja ne muut hommat tähän mennessä...

Makuuhuone: Lattialankkuja vaihdettiin sen verran, että lattiassa ollut uuninreikä saatiin umpeen. Epätasaiset seinät tasoitettiin valmistasoitteella (koska säkkitavarana myytävien tasoitepöperöiden dispersioaineet aiheuttivat kummastusta rautakaupassa). Seinät hiottiin koneellisesti ja maalattiin. Pohjamaaliksi Varmaa ja päälle Harmonya Talvi-sävyllä. Katto oli hyvässä kunnossa ja siihen riitti kaksi telauskerrosta Tixomattia. Ovi, karmit ja ikkunalauta hiottiin ja maalattiin uudelleen. Pohjalle Otex ja päälle puolikiiltävää valkoista ovi-ja ikkunamaalia. Patteri sai saman käsittelyn. Oven kynnys jouduttiin tasoittamaan ja hiomaan uudelleen, sillä edellisen kasariremontin ja parketin asennuksen yhteydessä oli kynnyksestä vedelty taltalla sentin syvyisiä siivuja irti. Siitäkin selvittiin.

Olkkari: Noin kymmenen tapettikerrosta poistettiin seinistä maalilisukkeineen - remontin kauhein vaihe tähän mennessä. Tapetinpoistoaineesta ei ollut oikeastaan mitään hyötyä. Sumutinpullon ja isän remonttikaapista anastamani lastan avulla kävin seinät läpi neliösentti kerrallaan. Samalla paljastui lautakyhäilmällä peitetty oviaukko. Aukkoon laitettiin uudet koolingit ja päälle filmivaneria. Lopuksi kaikki seinät tasoitettiin ja hiottiin. Tänään telasimme niihin jo pohjamaalit. Olkkarin pariovi ja ikkunalaudat kokivat saman käsittelyn kuin makuuhuoneen vastaavat. Katossa on myös nyt pari kerrosta Tixomattia.

Eteinen: Tapettihelvetica jatkui tällä osastolla. Kaikki on kuitenkin nyt jo saatu poistettua. Lattia korjattiin. Seinät tasoitettiin ja hiottiin. Eteisen kattoon asennettiin eilen uusi rosetti. 

Työhuone: Tapettihelvetica osa 3, in memoriam. Myös täällä seinät tasoitettiin ja hiottiin. Lattia korjattiin. Oven yläpuoliseen ikkunaan vaihdettiin uusi lasi. Kattoon saatiin asennettua rosetti pienellä eipäs-juupas-keskustelulla koristeltuna. Huone odottaa maalausta.

Minä odotan viikonloppua Nurmeksessa. Värikartta on pakattu matkalaukkuun.

sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Kahvat eli ovenpainikkeet




Asuntomme alkuperäiset ovenkahvat ovat ihanat. Harmi vain, että joku on joskus saanut päähänsä vaihtaa tilalle mauttomat kultaiset. Oi miksi... Vain yhdessä ovessa oli tallessa alkuperäiset.
Ostimme kaikkiin oviin uudet pitkäkilpiset painikkeet. Tyylikästä! Ensin pitää vielä maalata ovet ja sitten asentelemaan.

Lovisa ovenpainike - Domus Classicasta

Värit





keskiviikko 9. lokakuuta 2013

lauantai 5. lokakuuta 2013

Ostoksilla


Kävin kirpparilla. Ostin 3 euron maton ja 2 euron converset. Kukkaro sanoi tack så mycket.

Mummin kanssa













































Mummi, minä ja Urho mökillä. Joimme kahveet ja söimme riisipiirakoita. Laitoimme mökkiä talviunille.

Keittiöön saatiin kesän lopulla asennettua Piximan Mini-portaat. Niitä pitkin pääsee vintille unimaan. Kyllä noiden portaiden asennus pisti parisuhdetta ja rannetta koville. Siinä ne nyt kuitenkin ovat valmiina. Huh!
Rakensin aikaisemmin oven viereen kenkätelineen vanhoista lankuista. Meni vähän vinnoon, mutta ajaa asiansa;- ).

tiistai 1. lokakuuta 2013

Tapettivalintoja

Kävimme eilen hakemassa tapetit postista. Olisipa nautinnollista liipaista ne jo seinille, mutta eih.. ensin täytyy hioa ja maalata paljon!
Työhuoneeseen tulee Cole & Sonin harmaa Woods & Pears- tapetti. Olkkariin tulee Sandbergin vaalea Liljekonvalj- tapetti. Vaikeaa oli valita. Olisi tehnyt mieli tapetoida koko huoneisto erilaisilla Sandbergeillä.

Elokuvateatteri Pohjan tähti




Tulevan työhuoneen lattian alta löytyi palanen Kuopion historiaa. Viereisessä talossa toimi vuosina 1912-1916 Elokuvateatteri Pohjan tähti. Lattian alta löytyi kymmenittäin tuon Pohjan tähden ohjelmalehtisiä ja pääsylippuja. Otin muutaman muistoksi, ilmavoldinheittäjän Herra Teodor Rosenbladin.