torstai 19. toukokuuta 2016

Mökillä hulluttelemassa

Mökillä lähti viikonloppuna mopo keulille. Tein monta tuntia pihahommia.. ja onnen määrä oli suuri. Meillä on pari vuotta sitten herätelty elolle Biolanin kompostoiva huussipönttö. Sinne pystyy kompostoimaan ruoan tähteetkin, joten se on ollut kovassa käytössä. Viime syksynä se tuli täyteen ja tiesin tyhjennyksen olevan keväällä edessä. Mielessäni jo pyörittelin sitä lemun määrää, kun luukun aukaisisin. Mutta ei! Tuoksutonta multaa pystyi kottikärrillisen lapioimaan kompostin uumenista. Todella suuri positiivinen yllätys. Levittelin sen hedelmäpuille ja peittelin mullalla.. En kerro enempää tästä jännittävästä kakkakokemuksesta;- ).
Kääntelin myös kasvimaan kuntoon ja istutin siemenet. Tänä vuonna laitoin isoon laariin kasvamaan punaista lehtikaalia, kukkakaalia, porkkanaa, salaattia sekä siirsin talvehtineet ruohosipulit villiintyneen mintun alta rauhallisempaan paikkaan kasvamaan. Muiden yrttien vuoro tulee sitten vasta kesäkuussa kelien lämmettyä. 
Istutin pihapiiriin myös lisää kääpiövuorimäntyjä. Tykkään niistä kovasti. Ensimmäiset pelargoniatkin pääsivät ruukkuihin. Yhden talvehtineen yksilön siirsin jo paraatipaikalle.
Luonto on kyllä vielä laimean vihreä.. kyllä se tästä kohta vehristyy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti