torstai 18. elokuuta 2016

Ensimmäiset tapetit seinilläTällainen perinnerakennushörhöily kasvattaa hermoja. Kaikki ei tapahdu päivässä eikä kahdessa (jos vuodessakaan tai kymmenessä). Ehkä se on juuri siksi niin koukuttavaa. Maailmassa, jossa kaikki tuppaa nykyään olevan saatavilla liiankin helposti.

Tapetoin tulevan työhuoneen eli tulevan ensi talven asumuksen seiniä. Homma aloitettiin tekemällä pari päivää aikaisemmin muoviton selluloosaliisteri kellariin muhimaan.  Ja kyllä. Se näyttää aivan räältä. Parin päivän liisterin sekoittelun ja hauduttelun jälkeen esiliisteröin huokolevyt. Sitten annettiin kuivua. Seuraavaksi huokolevyt esitapetoitiin makulatuuritapetilla. Ruuvin kantoja ei turhaan tarvitse ruveta paklailemaan. Ne pingottuvat tapettikerrosten alle näkymättömiin. Levyjen saumakohtiin laitoin Rakennusapteekin käsikirjan mukaisesti liisteröimättömät revityt makulatuuritapettisuikaleet. Näin saumat saavat hieman elää ilman repeilyä. Ja lopuksi pääsin tapetoimaan varsinaisella tapetilla. Nättiä tuli, ilta-auringossa kylpevä huone.

Meidän patteriprojektikin etenee. Aikaisemmissa kuvissa näkyi peräkärrillinen ruostunutta rautaa. Koeponnistuksessa jokainen patteri todettiin ehyeksi, joten ne hiekkapuhallettiin ja maalattiin. Kaunottaret! Nyt koko talossa on yhtenäiset vanhat Högforsin patterit. Lukuun ottamatta kellarin omia mustaksi maalattuja vanhoja pattereita, joka on aivan toinen tarina se..

5 kommenttia:

 1. Oi vitsi, onpa kaunista! Ja hih, ämpärillinen räkää :D Noi patterit on kyllä ihan upeat! Mistä bongasitte? Oon vähän kateellinen, kun rintsikkaan ei ihan noin komeat oikein istu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pattereita etin koko kevään erinäisiltä nettikirppareilta ja vanhan tavaran sivuilta. Tori.fistä lopulta "ostetaan" ilmoituksella löytyi ja vielä kohtuu läheltä:-).

   Poista
 2. Apua ja anteeksi, jos jossain jo luki, mistä tämä kiva tapetti on? Ilmeisesti paperia ilman pinnoitteita?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tapetti on Mark Hearldin Harvest Hare. Tilasin sen suoraan st judesin sivuilta:- ). Tapetti tuli kotiin n. viikossa ja palvelu oli moitteetonta. Paperitapetti kyseessä.

   http://www.stjudesfabrics.co.uk/

   Poista
  2. ..eli ei siis ole millään vinyylillä pinnoitettua!

   Poista