tiistai 30. elokuuta 2016

Karkki nimeltänsä Högfors 6


Olemme siirtyneet puuhastelemaan keittiöön. Viime talvena talokauppojen jälkeen löysimme vaatekomeroa purkaessa lastulevyjen takaa vanhan uunin paikan. Uuni oli (tietenkin) harmiksemme purettu aikojen saatossa. Talossa on alunperinkin ollut keskuslämmitys, joten tulipesiä on saunan lisäksi vain salissa ja keittiössä. Tämän vuoksi näiden ainokaisten tulipesien vuoksi täytyy nähdä vähän vaivaa ja saada takaisin jotakin nättiä.
Kyttäilin nettikirpparilta meille vanhaa Högforsia. Muutama viikko sitten sellainen löytyi kunnostettuna ja huristelimme länsirannikolle hakuhommiin. Vanha uuniosion laskutasokin on tallella. Nyt syyskuussa meille tulee muurari laittamaan sen paikoilleen. Ei malttaisi odottaa.. :- )

6 kommenttia:

 1. Oi, olipa kiva vinkki vihreä talo- blogissa :) Ihana tunnelma blogissasi, alan seurailemaan talonne edistymistä.

  VastaaPoista
 2. Löysin tänne myös sattumalta Vihreä talo -blogin kautta :) Jos haluat vilkaista hieman samanlaisia puuhia sillä erotuksella, että me puuhastelemme vanhalla saaressa olevalla kesähuvilalla (mm. saunaremontin merkeissä tällä hetkellä), tervetuloa vastavierailulle osoitteeseen saarihuvila.blogspot.fi. Ei muuta kuin paljon remontti-iloa! Jäädään seurailemaan innolla. Ja Högfors on tosiaankin karkki. Heitäpä joku hyvä idea vanhan saunatuvan lämmityskapistukseksi, sillä se on meillä vielä hankkimatta, kun juuri sitä oikeaa ratkaisua ei ole tullut vielä vastaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa lukemaan ja nostattamaan remontti-buumia. Kommentoinkin blogiisi:- ). Intoa teidänkin remontin pariin!

   Poista
 3. Oi, mikä löytö. Kannatti etsiä! Meillä sama juttu, tulipesät on pääosin hävitetty. Onneksi tuvan paikalleen muurattu högfors on sentään jätetty purkamatta. Kyllä tuon kanssa saatte aivan ihanan tunnelman tupaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Harmi, että näitä on aikojen saatossa kovastikin purettu. Montakohan uunia on mennyt romurautana kaatopaikan uumeniin :- (!

   Poista