maanantai 3. lokakuuta 2016

Yksityiskohtia

Talossamme on painovoimainen ilmanvaihto, eikä se muuksi muutu. Kaikki ilmastointiluukut oli tukittu 60-70-luvun rempassa. Vanhat räppänätkään eivät olleet tallella. Nämä talon sisäpuolella olevat luukut hankimme Rakennusapteekista. Niissä on jousitettu mekanismi, joilla avautumista voi säädellä. Yhden vastaavanlaisen olen onnistunut löytämään käytettynä. Kiinnitin luukkuihin messinkiset säätöketjut. Talon ulkopuolella olevat tuuletusaukotkin oli menty tukkimaan puupaloilla. Niihin ei meinannut millään löytyä oikean kokoisia ulkoritilöitä, joten teetimme ritilöitä paikallisella metallisepällä.

Sain appiukon kanssa haettua pari viikkoa sitten listat. Malli on peräisin paikallisesta saman aikakauden huvilasta. Ostimme nämä suoraan höyläämöltä. Talon alkuperäiset listat on nekin menty tuhoamaan 60-70-luvun aikana. Harmi! Uudetkin listat ovat kyllä nätit. Nyt ne ovat maalattu ja odottavat asennusta.

3 kommenttia:

 1. Harmi, että vanhaa on tuhottu teidän(kin) talossa aikoinaan. Miksi nuo räppänät on mahdettu tukkia? Tuntuu älyttömältä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikoinaan tulipesät on purettu ja varmaankin samalla mietitty, että sama pistää lämpösyöpöt aukot umpeen! Onneksi ilma kiertää taas:- ).
   Vanhaa on harmillisesti tuhottu, kaikkea ei takaisin enää saa. Täytyy yrittää pelastaa tunnelmaa muunlaisin keinoin!

   Poista