torstai 28. joulukuuta 2017

Vuoden viimeiset päivät ennen lukemattomia seuraavia

Syksy vilisi nopeasti. Kamerakin pysytteli hyllyn päällä ja nuhanenä (minä) peiton alla horroksessa. Joulun vietimme poissa kotoa, joten sen kummempia joulukoristeluja, kukkia lukuunottamatta, ei tullut tehtyä.

Syksyllä osallistuin kansalaisopiston keramiikkakurssille. Vaikka tämä on pieni kaupunki, on täällä uskomattoman aktiivinen kansalaisopisto. Kiva niin! Ennen joulua kokoonnuimme ja saimme työt mukaamme. Yllä osa väkerryksistäni.

Olimme myös kaksi viikkoa Maltalla seikkailemassa. Ylimmässä kuvassa matkamuistona pieni peili ja rähjäiset naulakot antiikkikaupasta. Pientä, joka mahtui matkalaukkuun. Matkalla yritin kuunnella paljon hehkutettuja äänikirjoja. Viimeisestä lukuhetkestä oli jo aikaa. Oppikirjat valtasivat muutamaksi vuodeksi lukuinnostukseni. Äänikirjahommasta ei tullut mitään. Lukijaäänet eivät oikein osuneet kohdalleen ja kirjavalintani olivat aivan hoopoja. Viime viikolla menin sitten kirjakauppaan ja ostin paperisen. Otin Irvingin ensimmäisen. Luen sitä muutaman kymmenen sivua päivittäin kun pikkuveijari käy päiväunille. Tekee hyvää. Ja tuli jo himo.

Vielä muutama päivä kotoilua. Ensi viikolla palaan arkityöhön. Se tuntuu piristävälle vuoden mittaisen kotilöhöilyn jälkeen. Ensi kevään suunnitelmissa on myös ainakin hiihtää, käydä Bomban kylpylässä, neuloa jotain pientä, sirkkelöidä vaatekaappiin hyllylevy, maalata muutama kellarinovi ja tehdä hyvää arkiruokaa. Niin ja lukea ainakin se yksi aloitettu kirja loppuun. Yksinkertaisia asioita.

2 kommenttia:

  1. Oho, oletpa taitava! On kyllä kiva, kun sinulla on ollut mahdollisuus keramiikan tekemiseen ja opetteluun. Kaunis tuo tapettinne ja muutenkin koko keittiö.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. kiitos! pitää keksiä vastapainoa kotitouhotukselle ja mikäs sen parempaa kuin käsityöt!:- ) Kivaa alkanutta vuotta sinne päin!

      Poista