perjantai 2. maaliskuuta 2018

Siemen


Kukat - mikä ihana asia elämässä! Etenkin niiden kasvattaminen itse ja pienten taimien istutus. Se on hidasta ja jännittävää. Tutkia kylvömultia, joko ne itäisi. Ja jospa ne ei kuolisi, muistaisi kastella ja sumutella.
Tilasin tänä vuonna Hyötykasviyhdistuksen sivuilta harmaamalvikin ja koreakärsämön siemeniä. Aivan ihanat sivut ja nopea toimitus. Postilaatikkoon siemenet tulivat 3 vrk tilauksesta hyvin pakattuina söpöissä pusseissaan. Siellä on myynnissä myös huonekasvien siemeniä, jos omaa puutarhaa ei löydy. Kannattaa kurkistaa: https://hyotykasviyhdistys.fi/

Ostin myös rautakaupan valikoimista pioniunikkoa, ruiskaunokkia, ketoneilikkaa ja harjaneilikkaa.

Viime viikon Kuopion reissulla pääsin täydentämään ex-beben vaatevaraston. Oikeastaan lähes kaikki hänen vaatteensa on tullut hankittua käytettynä ja samalla linjalla jatketaan. Ostan isompiakin kokoja, pesen ne ja pakkaan laatikoihin yläkertaan odottamaan. Niitä on sitten kiva kaivella käyttöön kasvun myötä:- ).
Niin ja hankin myös tuollaisen sienijakkaran 12 eurolla kirppikseltä. Minusta se on tosi söpö omalla tavallaan.

4 kommenttia:

 1. Ihana tuo ostamasi sienijakkara! Meillä ei tuollaista ollut, mutta naapurin lapsilla oli.
  Olen itsekin tilannut tuolta oita siemeniä. Ne on niin kauniisti pakattuja ja itävät hyvin.
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että siemenet ovat itäneet! Harmaamalvikin kohdalla ilmeisesti kylmäkäsittely parantaa itävyyttä, mutta jospa nämä itäisivät ilman sitäkin. Minulla on muutama malvikin siemenkota kerättynä myös lamihangen keskeltä ja täytyy kokeilla niitäkin kasvattaa:-). Hyvää viikonloppua!!

   Poista
 2. Mikä ihana söpöliini, onpa hän kasvanut! Ja niin kauniit materiaalivalinnat ja sävyt teillä, huoh! Maalisterveisin Kaija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Iso ukkeli on jo.. kehitys on huimaa!:-) Kevätterkkuja!

   Poista