keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Kylpyhuone


En ole tainnut täällä esitellä meidän jo reilu vuosi sitten remppaamaa kylpyhuonetta. Tätä tilaa ei ole mitenkään kovin mukava valokuvata, koska luonnonvaloa ei ole! 
Mutta mennään asiaan. Tässä kohti taloa oli ihan alunperin vain komero, myöhemmin 60-luvun rempan jälkeen kaksi vietävän rumaa vessaa ja nyt meidän rempan jälkeen yksi isompi kylpyhuone ja seinän takana pieni komero. Sinne käynti on toiselta puolen taloa rappustasanteelta. Kylppäriä oli ehkä aavistuksen hankala suunnitella, koska se jää osittain vinokattoisena portaikon alle. Tila on myös melko pitkä, mutta kapea.
Remppa oli iso. Kaikki purettiin ensin atomeiksi. Putket ja sähköt uusittiin. Tehtiin nykyaikaiset vedeneristykset yms. Laatat ovat Pukkilan. Seinälaatat alelaarista hamstrattuja (heh osa hamstrauksista on edelleen vanhempien pannuhuoneessa säilössä). Kalusteet tilasimme Englannista halvemman hinnan vuoksi. Siellä oli myös suurempi valikoima muuta kivaa tilpehööriä naulakoista pyyhetelineisiin. Pikku kömmähdyskin kävi rempan keskellä ja pöntön viemäriputki tuli vedettyä liian lähelle seinää. Kyllä ketutti (ei onneksi enää). Kömmähdyksen vuoksi meidän uusi hieno Burlingtonin pönttö pääsi yläkerran säilöihin odottamaan seuraavan vessan remonttia. Sain äidiltä uuden vessanpöntön syntymäpäivälahjaksi. Amme kaivettiin Matsan vanhempien pihavarastosta. Se on vanha valurauta-amme, jonka ulkovaipan hioin ja maalasin uudelleen. Emalointi oli ihan fine, tietenkin pientä ajan mukanaan tuomaa kellastumaa, mutta se ei meitä haittaa. Peilin hommasin antiikkiliikkeestä, pienen ruskean seinäkaapin tori.fi:stä. Valaisimet ovat Anetan valmistamia. Ihan perus netin rautakaupasta tilattuja.

Kylpyhuone on toiminut hyvin. Se on minusta myös nätti. Amme on erityisesti meidän kohta 2-veen mieleen.

Ja lopuksi pienenä vinkkinä k-supermarketin keräilykampanja, jossa voi loppuvuoden ostaa Marimekon Satula-kuosia puoleen hintaan. Ei ole maksettu mainos, vaan Marimekkofanin pikkuvinkkeli:- ).

 
Ja koska before-after kuvat ovat ihan parhautta, niin tässä tila purku-urakan temmellyksessä.

4 kommenttia:

 1. Aivan tajuttoman kaunis tämäkin huone!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:- ) Vähän unohtunut raportoida tänne valmistuneet rempat hups.

   Poista
 2. Jännä miten oven ja karmien väri on keinovalossa ihan eri kuin luonnonvalon puolelta, tykkään siitä kovasti, onko se se Salaisuus-niminen väri?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ovissa ja karmeissa on salaisuus-sävyä:- ). En halunnut tähän taloon valkoisia ovia ja ei ole kyllä yhtään sävy kaduttanut. Pitää sitten katsoa yläkerran puolella jatketaanko vielä tällä sävyllä. Keskikerroksessa ja kellarissa ollaan maalattu kaikki ovet ja ovenkarmit tällä sävyllä.
   Nää kylppärikuvat on kyllä aika suttuisia ja kaamean värisiä keinovalosta johtuen. Omaa laiskuuttaan, ettei ole mitään kameranjalustoja jaksanut asetella ja ottaa kunnon kuvia eri kameralla. Monet valmistuneet rempat jääneet täällä esittelemättä, joten ehkä tämä kuvasarja parempi kuin ei mitään 8-).

   Poista