lauantai 18. toukokuuta 2019

Harhailin puutarhassa
Kävin taas äsken harhailemassa pihamaalla. Tuntuu, että kaikki vihreys on räjähtämässä valloilleen. Varjoliljat nousevat maasta, kallion kupeessa kasvaa valkovuokkoja, vanhan kellarin viereinen rinne on täynnä kieloja, vuorenkilvet ovat kauneimmillaan. Monet inhoavat niitä, minusta ne ovat tosi käteviä ja vaatimattomia. Niillä on myös kaunis kukka, jota harvoin tulee sen enempää ihailtua.
Järvi on upea. Oli ihana istua tänään olohuoneessa ja katsella ohi huristeleviä veneitä. Melkein kuin mökillä olisi. Perämoottorin hurina hämärtyvässä illassa on tosi romanttinen.
Olen tehnyt pihalla paljon töitä. Silpunnut oksia, istuttanut ruusuja, harventanut pihapuita ja likusterisyreenin. Ensi viikolla kaivinkone jatkaa pihan myllerrystä. Tässä alla vielä kuva vanhasta suihkulähteestä. Se on kaameassa kunnossa. Ajattelin pelastaa sen. En kyllä tee siihen enää vesiallasta, mutta kaikenlaista muuta on mielessä:- ). Katsotaan, mitä tänä kesänä kerkeää.
T, puutarhahullu pyjamissaan 


2 kommenttia:

  1. Minäkin mietin juuri teekupin kanssa pihalle menoa. Nyt on just ihan aika ihmetellä kasvua! Teillä on niin kaunista. Mielenkiinnolla odotan, mitä kivaa keksit suihkulähteeseen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos:- ). Ajattelin puhdistaa suihkulähteen pohjan ja pistää sinne kasvamaan jotain maanpeitekasvia. Keskelle ajattelin metsästää jostain suuren lintujen "kylpyammeen" suihkulähteen virkaa toimittamaan:- ). Ympärille sitten perennoja!..ja pioneistahan mä haaveilen!

      Poista