tiistai 26. toukokuuta 2020

Toukokuun puutarhaterveiset














Paljon on kuukaudessa tapahtunut. Tein itselleni juuri sen hyötykasvitarhan, josta olen monta vuotta jo haaveillut. Sirkkelöin ylimääräisistä lattialankuista lavakaulukset ja ruuvailin ne tukipalkkien kanssa kasaan. Lapioin pintamaakerroksen lavasta pois, laitoin pohjalle maatuvaa kierrätyspahvia (oi kyllä sitä pahvia etsittiin ja mieskin pahvinmetsästykseen pestattiin,:- D) ja sitten uudet mullat. Kalkkia ja ravinnetta perään. Sain äitienpäivälahjaksi 18 kuutiota multaa, mutta eihän se edes riittänyt, kun vauhtiin pääsi. Muotoilin portin ja kasvitukitötteröt kaadettujen puiden oksista.

Meidän viikonloput ovat kuluneet soramontulla sopivan kokoisia kiviä etsien, multaa ja kuorikatetta lapioiden. Meillä kun ei mitään hoploppeja täällä ole, niin menee lapsille sopivasta liikuntaleikkipuistosta sekin.

Hyötykasvitarhaan istutin kaksi suklaakirsikkapuuta sekä perhepäärynän. Tarhaa reunustamaan laitoin 4 punaherukkaa, 2 valkoherukkaa, 2 mustaherukkaa ja 2 karviaista. Kylvin eilen lavakauluksiin ensimmäiset siemenet, ehkä liian aikaisin tai sitten ei. Saa nähdä kuinka käy. Me tytöt käytiin tänään Alapihan puutarhalla ostamassa kesäkukkia, avomaankurkun ja kesäkurpitsan taimia, mutta on vielä liian viileää laittaa niitä ulos. Ihana paikka tuo Alapihan puutarha, siellä tulee ihan kukkahulluksi, kun kävelee pitkin kukitettuja kasvihuoneita.

Niin ja se toinen projekti. Eli pyöryläperennapenkki talon eteen myös etenee kuten kuvista näkyy. Olen kaivanut niin paljon lapiolla, että mietin milloin saan olkapäitteni rotator cuffit suuttumaan. Pyöryläpenkin keskelle istutin lopulta purppuraomenapuun, koska se näytti puutarhamyymälässä yksinkertaisesti liian vastustamattomalta. Pyöryläpenkin teko jatkuu vielä kivireunuksien ja hiekkakäytävien muotoilulla.

Terassin eteen kokosin mun second hand saviruukkukokoelmaa. Ajattelin istuttaa siihen yrttejä ja kesäkukkia.

Mies jo kyselee, että milloin ne 500 taimiruukka lähtevät yläkerrasta kävelemään. Vastaus on että ei vielä.

Puutarhan kuopsuttaminen tekee onnelliseksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti