sunnuntai 13. joulukuuta 2020

Remonttikatsaus vuodelta 2020, osa 2: Yläkerran eka kammari









Tässä on yläkerran ensimmäinen remontoitu makuukammari. Ja että tuli hyvä!! Yläkerrassa on neljä kammaria, aula, kylpyhuone, pikkuveski ja neljä komeroa.. hommaa siis riittää (se ei haittaa:-). Tällä huoneella on kokoa noin 20 neliötä. Jos joku tässä talossa on ihanaa, niin isot huoneet.

Päätin valita kaikki yläkerran tapetit Pihlgren ja Ritolan mallistosta. Tässä kammarissa on kellertävä "Lumme". Kutsunkin tätä keltaiseksi kammariksi. Laitoin kattolistaa kiertämään vielä Gysingen "Salsbården"- boordin. Tulee sellaista vanhaa vibaa!

Kattorosetti on Rakennusapteekista tilattu. Kattovalaisin tuli talokauppojen mukana ja sopii tänne keltaisen makuukamarin tunnelmaan. Meidän lähisaha paloi kesällä tulipalossa ja kyllä oli hommaa etsiä sitten uutta hyvää höyläämöä tilalle. Niitä ei täällä Itä-Suomessa ole ihan joka kulmalla. Päätimme ostaa kaiken puutavaran Jokisuu Works:ilta eli entiseltä Kyyjärven sahalta. Ostimme sieltä aikoinaan Kuopion asunnon listoja. Tilasimme lattiat, helmipaneelit ja listat ja paikallinen yrittäjä toi ne rekalla kotipihaan. Puutavara oli hyvää!

Mitäpäs muuta sitä tästä kertoisin. Kaikki pintarakenteet on tehty samalla tyylillä alakerran kanssa. Eli lattiat avattu, lisäeristetty ekovillalla, paperoitu ja lyöty uudet lankut paikoilleen. Seinissä on 22mm huokolevyt, makulatuuripaperoinnit ja sitten varsinaiset tapetit. Lattioissa, ovissa ja katoissa on Uulan maalit. Lattia jatkaa samaa sävymaailmaa alakerran kanssa. Ovissa on Thorvald Lindqvistin värikartan 149B. Katossa Uulan Poutaa ja lattiassa Uulan Kaste. Sähkötarvikkeet ovat Fontinin ja Renovan. Yläkerrassa on alkuperäiset patterit tallella (onneksi, sillä niitäkin on metsästetty ties mistä pihavajoista). Patterit odottelevat vielä pesua ja maalausta. Ovi muuten löytyi talon pannuhuoneesta talokauppojen jälkeen. Teetimme puusepällä siihen uudet karmit. Vanha messinkipainike on löytynyt pari vuotta takaperin rompepäiviltä. Tilasin Helakaupasta siihen painikkeen rosetin ja avainkilven.

Kuvista pilkistää myös käytävään valikoitunut Pihlgren ja Ritolan sininen "Rantakukka". Se tulee meille myös aulatiloihin. Ainiin ja melkein unohdin. Tässä alla näkymä kammarista puutarhaan. On varmasti kesällä upea kukkaloistossaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti