sunnuntai 7. maaliskuuta 2021

Tilasin kaiteen puusepältä


Portaikossa ei enää ollut alkuperäistä kaidetta. Se on vaihdettu joskus 80-90-luvulla aika karmaisevaan rimpulaan. Alkuperäisen mallistakaan ei ole mitään tietoa jäljellä.
Ystävämme omistivat Tampereelta muutama vuosi sitten 20-luvun talosta asunnon. Rakennusvuosi taisi heittää meidän talosta vain vuodella. Viisi vuotta sitten olen näköjään kuvannut heidän rappukäytävänsä kaidetta. Teetin puusepällä samankaltaisen meidänkin rappuun. Tuli hieno:- ). Se odottaa nyt asennusta ja maalausta. Tilasin myös kaksi ikkunaa sisäväliseiniin. Toinen tulee portaikon yläpäähän koristeellisten pariovien päälle. Toinen tulee meidän makkarin oven yläpuolelle.

2 kommenttia:

  1. Luulin ensimmäisen kuvan nähtyäni, että olet tehnyt suklaata! :D Ihana kaidekoriste! Minäkin olen tänä keväänä tajunnut, miten hyvin puusepältä voi tilata kunnolla tehtyä, hyvää materiaalia olevia kopioita vaikkapa vanhasta tiskikaapista. Eikä todellakaan ole mikään kallis, jos vertaa näihin uusiin MDF-levyhirveyksiin, joita joka kauppa on tarjolla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kieltämättä aivan suklaanruskea tolppa:- D. Monesti olen minäkin kuullut, ettei puusepän palveluita voisi käyttää korkean hinnan vuoksi. Olen kyllä jonkin verran eri mieltä asiasta.. toki käsityö maksaa (ja miksei se saisi maksaa?!). Saa sellaisen kuin haluaa ja ihan oikeasta puusta levyrakenteen sijaan. Eikä hinta ole koskaan ollut loppujen lopuksi niin kauhean suuri. Me ollaan käytetty puuseppää todella paljon. Tilattu ihan uuttakin. Ja viime vuonna pyydettiin puuseppää korjaamaan minun lapsuuden sänky, joka oli ollut rikki niin kauan kuin muistan. Koska kukaan ei ollut jaksanut korjata sitä kunnolla kahteenkymmeneen vuoteen. Nyt mielessä olisi vielä tilata kukkataso puusepältä Carl Larsson-Gårdenin henkeen:- )

      Poista