sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Kevät on tullut takaisin!












Talven jälkeen tuntuu taas kutkuttavalle palata puutarhahommien pariin. Malttamattona vahtaan ikkunasta, milloin lumet sulavat. Lämpökompostori on sulanut ja alkanut taas puksuttamaan. Odotan, milloin pääsen tyhjentämään sen. Siirsimme puutarhapöydän ja tuolit talon eteen ja söimme ensimmäiset päivälliset ulkona.

Kukkasipulit nostelevat nuppujaan vielä jään ja lumen keskeltä. Leikkasin hedelmäpuut. Olen ostanut käytettynä erilaisia ruukkuja. Lumen alta on paljastanut tammikuussa lumihankeen roudaamani taimikasvulavat. Niissä on mm. tähtiputken siemeniä kylmäkäsittelyssä. Lisäksi laitoin köynnöspinaatti "Järvensivua" kylmäkäsittelyyn.

Kasvatin viime vuonna kuusi daalian juurakkoa (Park Princess, Lucky Number). Talvetin ne kellarissa ja istutin uudelleen. Tänä vuonna ostin daalioita lisää. Ostin näitä paikkallisesta rautakaupasta ja tokmannilta. Netistä kun katselin, olivat monesta paikasta jo loppuneet. Nyt daalioita on esikasvatuksessa 52 kpl. Hupsis. Listasin ne itselleni talteen:

-Dahlia Table Dancer (kaktusdaalia)

-Dahlia Tsuki Yori no Shisa (kaktusdaalia)

-Dahlia Decorative Marble Ball (koristedaalia)

-Dahlia Arabian Night (koristedaalia)

-Dahlia Thomas A. Edison (lautasdaalia)

-Dahlia Lavender Perfection (koristedaalia)

-Dahlia Sneezy (mignondaalia)

-Dahlia Mystery Day (koristedaalia)

-Dahlia Little William (pompom)

-Dahlia Edge of Joy (single-flowering)

-Dahlia Polka (anemone-flowering)

-Dahlia White Aster (pompom)

-Dahlia Stolze von Berlin (pompom)

-Dahlia Fleurel (lautasdaalia)

-Dahlia Wittem (koristedaalia)

-Dahlia Noordwijks Glorie (koristedaalia)

-Dahlia Natal (pompom)


Taimikasvatuksen kaksi ensimmäistä erää voivat hyvin. Ainoastaan jättiverbena ei lähtenyt kasvuun. Tänä vuonna uutena viljelyksenä aloitin tomaatin kasvatuksen. Kuvassa maatiaskantaa oleva "Evakko". Lisäksi laitoin lajikkeita "Trixi", "Potattomatti", "Matina" ja "Amateur". Kirsikkatomaattia laitoin "Chocolate cherryä". Laitan viimeisen siemenkylvöserän vielä toukokuun alussa.
Heräteostoksena mukaani on lähtenyt maa-artisokan mukuloita. Sen kerrotaan olevan myös kaunis kaksimetrinen perenna. On kukkapenkin kaivuuhommia siis tiedossa.

1 kommentti:

  1. Minulla myös daaliainnostus päällä, oisko joku 15 ruukkua niitä 😄 Maa-artisokka kiinnostaa minuakin, toivottavasti sattuisi vastaan jostain, pitäisi olla tosi helppo kaveri. Minulla jättiverbena iti jääkaappikäsittelyn jälkeen, 5 tainta on kasvamassa, tosi pikkuisia kyllä vielä, että en tiedä ehtivätkö kukkia. Toivotaan pitkää ja aurinkoista kesää!

    VastaaPoista