perjantai 16. heinäkuuta 2021

Kasvimaa laajeni ja kivoja uusia kokeiluja

Kasvimaa laajeni tänä vuonna neljällä uudella istutuslootalla. Tein ne terassirempasta ylijääneestä lehtikuusilankusta. Pintamaan poistin, läjä pahvia ja uutta multaa perään. Samalla isä kävi meillä apurina ja rakensi minikasvihuoneiden kehikot. Kiinnitin niihin viime talvena hankitut vanhat ikkunat. Kasvihuoneissa kasvaa eri tomaatteja. Osan taimista jätin avomaalle ja nekin näyttävät tuottavan. Vihreitä raakileita on aika lailla nyt kypsymässä.. (loppukesästä syödään sitten tomaatteja!)

Muita uusia kokeiluja kasvimaalle on siemenistä kasvatettu ikiviuhko "Cutie Apricot". Nyt sitä saa kerättyä jo kimppuihin. Meinaa jäädä vain valtavan sitruunamelissapusikon varjoon. Lisäksi toinen uusi kokeilu on kesämalva. Se on ihanan näköinen kukkivan korianterin vieressä. Ehdottomasti jatkoon! Korianteri osoittautui muuten melkoiseksi leviäjäksi. Annoin sen viime vuonna siementää ja se nousi puolikkaaseen laariin aivan omatoimisesti. Samoin tein auringonkukankin kanssa ja sekin kasvaa nyt omatoimisesti toista vuotta. Kehäkukista puhumattakaan..ovat tulleet jäädäkseen, eikä se haittaa!
Kurpitsoita ja kurkkuja tulee taas aivan valtavasti. Samoin yrttejä.. Ekat daaliat kukkivat. Köynnöspinaatti "Järvensivu" kasvaa puksuttaa hyvää vauhtia.
Olen istuttanut kasvulavojen ympärille marjapensaita. Tänä vuonna laitoin neljä hunajamarjan pensasta. Kasvimaan keskelle tein pienen minttuympyrän ja sen keskelle istutin rungollisen punaherukan.
Sellaista kasvimaahulluttelua heinäkuun helteistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti