tiistai 5. huhtikuuta 2022

Interiöörit ja museot ja kaikki se inspiraatio!
Museoinnostukseni alkoi kolmisen vuotta sitten Maltan lomalla. Onnistuimme käymään Valletassa Casa Rocca Piccolassa, joka on siis museona toimiva koti täynnä historian aarteita, vanhaa arkkitehtuuria ja sisustusta. Museokierros oli ihana ja se sysäsi ajatukseen kierrellä Suomenkin puolella erilaisia, etenkin interiööreihin, keskittyviä museoita.

Viime kesänä menimme treffipäivänä Kuopion korttelimuseoon. Olen käynyt siellä muutamia kertoja nuoruudessani, mutta eihän sitä silloin katsellut paikkoja kuten nyt. Enemmän muistan korttelimuseon kahvilan, jonne äiti vei joskus kaakaolle. Museoista saa loistavaa inspiraatiota vanhan talon sisustukseen. Kaikki sävyjä, materiaaleja ja esineistöä myöten on huolella suunniteltua. Yllä on kuvia korttelimuseosta. Siellä minua ilahdutti vanhat huonekasvit, kuten huonekuusi. Lisäksi puinen rappuralli, oviverhot, komeron oven ilmastointiratkaisu pieninä aukkoina, sänkyjen petaus ja ylipäänsä kaikki vanhat tekstiilit! Niin paljon kaikkea katseltavaa, kunhan vain malttaa pysähtyä ihmettelemään.
 
Viikko sitten teimme talvilomareissun Raaheen ja Ouluun. Raahessa kävimme Pakkahuoneen museossa. Sinne oli sisustettu aivan ihana lasten huone. Harmi, että Soveliuksen talo oli kiinni, eikä sopivaa päivää yksityiskierrokselle löytynyt. Oulussa kävimme vielä Pohjois-Pohjanmaan museossa. Sekin oli mukava. Lapset tykkäsivät alakerran Leikkilästä. Museot rauhoittavat. Siellä on pysähtynyt tunnelma ja hiljaista. Ehkä jotain sellaista, mitä kaiken nykyajan nopeatempoisuuden ja hektisyyden keskellä välillä kaipaa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti