keskiviikko 6. huhtikuuta 2022

Vanhoja tekstiilejä vanhaan taloon


Sisustusintoiluni on keskittynyt viime aikoina vanhoihin tekstiileihin. Museoissa ja Erika Åbergin instagramsivuilla olen ihastellut oviverhoja. Olen harvakseltaan etsinyt torista omaksenikin ja nyt talvella sattui hyvä myyjä vastaan. Ostin häneltä lopulta kahdet oviverhot, olkkariin virkatun ja yläkerran aulaan villaiset kirjotut. Lisäksi hänellä oli myynnissä vanhoja verhonpidikkeitä, tupsuja, kirjottuja tyynyjä ja liinoja. Ah!! Kaikkea niin kaunista! Nämä ovat sellaisia juttuja, ettei ihan joka kirppisreissulla tule vastaan.

Vanhoja messinkisiä verhotankoja olen keräillyt vuosien mittaan. Toisen näistä tangoista löysin aikoinaan Lieksan kirpparilta työmatkan yhteydessä. Toisen ostin muutamia vuosia sitten Nurmeksen rompepäiviltä.

Sisustamiseni taitaa olla enemmän hitaan puoleista, vaikka välillä iskee pakottava tarve etsiä se jokin käsiini. Kauhukuvissani rakentaisin uuden karhean talon ja pistäisin sisustuksen kerralla kuntoon kaupasta ostaen. Pidän kauhtuneista tekstiileistä. Kerrostumista. Kulumista. Maalattu lautalattiakin näyttää nykyisin kauniimmalle osumien kanssa kuin mitä se oli uuden kiiltävänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti