sunnuntai 26. kesäkuuta 2022

Radio pauhaa juhannuksena



 
On kaksi juhlaa, joista tulee kunnon juhlatunnelma. Ne ovat joulu ja juhannus. Jouluna koristellaan koti ja juhannuksena mökki. Tässä esittelen nyt juhannusestetiikkaa mökillä.

Sanon heti alkuun. On virhe ostaa juhannuskukat kaupasta. Juhannuskukat kerätään pusikoista.

Pöytään laitetaan kiva liina ja sitten syödään hyvin. Meillä on aina mansikkakakku jossakin muodossa. Lisäksi uusia pottuja tillillä. Siinä sivussa, mitä minäkin vuonna tekee mieli. Tänä vuonna isomummin tehtävä oli tuoda shampanjaa ja jännitettiin, mitä sieltä saapuu. Kyllä 80-v mummi osasi!

Ostin kasan lehtiä. Oli niin kiireinen aatto, että luin ne vasta seuraavana päivänä uimavahtivuorossa. Söin sipsiä ja join sitruunalimsaa. Vogue maistuu parhaimmalta mökillä vähän homsahtanut olotila päällä.
 
Minä vietin juhannusaattoni tuossa viimeisessä kuvassa. Hellan ja radion välissä. Kuuntelin koko illan Yle Radio Suomea. Siitä syntyi juhannustunnelma. Katsoin ikkunasta järvellä pauhaavaa trafiikkia. Veneitä ja laivoja ja Osmoja ja kaikenlaisia siellä seilasi. Kaikille ohikulkeville vilkutetaan kun muistetaan. Lapset hilluivat paljussa ja söivät kourakaupalla doriksia ja kaikenlaisia muita herkkuja. Kuka sitä juhannuksena laskee.
 
Lopulta ei jaksettu laittaa kokkoa. Ollaan poltettu sitä monesti syksyisin, kun on pimeää ja kosteaa. Siinä on kova vahtiminen, ettei saa metsäpaloa aikaiseksi. Ja juhannuksena jaksaa vahtia korkeintaan paljussa ilakoivia lapsia.

4 kommenttia:

  1. Olet niin oikeassa juhlien suhteen! Joulu ja juhannus on just ne parhaat. Söpön näköistä ja mukavan kuuloista teillä. Me oltiin niitä, jotka ajeli siellä järvellä, koska meidän mökki on semmosessa hyttyspusikossa, ettei siellä voi vielä olla. Kaunista loppukesää! 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyttyset.. miten on mahdollista unohtaa talveksi niiden olemassaolo..ja sitten saapuu kesä ja niitä ei voi unohtaa yöllä eikä päivällä!

      Poista
  2. Ihanan tunnelmalliset kuvat! Onpa kaunis mökki ja mökin sisustus teillä <3

    VastaaPoista