sunnuntai 5. toukokuuta 2013

Sängyt lattialankuista ja vähän keittiöremonttia


Jassoo. Ikean sälepohjien hakureissulla isä totesi, että saisihan tuosta valmiitakin sänkyjä. Ja siihen perään, että eikun onhan se itse tekeminen vaan mukavaa.
Ja niin myö Matsan kanssa yksi päivä sirkkelöitiin ja porailtiin huonekaluruuveja ja tappimuttereita sängyn päätyihin.
Viime kesän ullakkoremontin yhteydessä ullakolta löytyi vanhoja lattialankkuja, jotka nyt sahattiin oikean mittaisiksi. Hioin lankut vanhasta maalista ja liasta. Petsasin ne vesiohenteisella petsillä ensin "antiikki tammi"- sävyllä. Tulikin vihreä. Sitten petsasin lisää ja tällä kertaa mustaksi. Tuli hyvä.
Sängyn jaloiksi ostin Clas Ohlsonilta vaununpyöriä. Pitää vielä maalata nuo lankkujen kiinnitysruuvien päät mustaksi, niin eivät käy rumasti silmiin. Tämä parisänky oli vasta alkulämmittelyä. Nyt minä teen vielä kaksi sänkyä toiseen päätyyn ullakkoa.

Ja keittiö. Se etenee. Viime kesänä tuosta nurkasta purettiin haisuli huussi pois. Lattia korjattiin. Samalla rakennettiin takaisin liian monta vuotta kateissa ollut väliseinä pukuhuoneen ja nyt tulevan keittiön välille. Seiniin tehtiin koolaukset ja sähkömies kävi virittelemässä johtoja. Sitten päälle filmivaneria. Isä kävi rakentamassa ilmastointiputken tulevan liesituulettimen kohdalle.

Viikonloppuna kävimme kaakelikaupoilla hakemassa muutaman laatikollisen valkoista "metro"-kaakelia. Neljännestä kaupasta tärppäsi ja saimme kaakelit heti mukaan. Meni silti 5 tuntia. Siinä sivussa etsittiin pyörän satuloita ja auton takakontin suojamattoja.

Ensi viikolla siis kaakeloidaan keittiötä. Ja toivottavasti saadaan seinää ja kattoa siihen kuntoon, että kohta päästään maalaamaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti