sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Työhuoneen yksityiskohtia


Työhuone edistyy.
Alkuperäiset tuuletusaukot olivat aikojen saatossa täytetty umpeen. Avasimme ne uudelleen. Rakennusapteekista löytyi sopivat nätit tuuletusventtiilit. Olihan noilla hintaa, mutta... kannatti!
Vanhan tyyliset valokatkaisimet olivat itsestään selvyys. Niitä käyttää kuitenkin monta kertaa päivässä ja harmittaisi, jos käteen osuisi muovinen uusi pömpeli. Valitsimme keskikerrokseen mustat posliiniset vääntökytkimet. Nämä ovat Domus Classicasta. Pistorasiat tulevat mustaa Renovaa ihan vain huomattavasti halvemman hinnan vuoksi.
Liisterikin on nyt muovitonta ja 300 metriä makulatuuripaperia odottamassa tapetoijaansa (minua). Päällistapetiksi kevään aikana valitsimme William & Morrisin Bird&Pomegranaten. Se on vuodelta 1926 ja sopii tänne.
Kattoon tulee 95 mm helmipaneeli. Käsittelin oksakohdat ensin Tikkurilan Multistopilla, koska oksalakkaa ei lähirautakaupasta löytynyt. Päälle vetelin Pouta-sävyistä Uulan kalustemaalia. Viimeisen kerroksen maalaan, kunnes paneelit ovat katossa.
Lattian me vaihdamme. Vanha lattia on karmeassa kunnossa ja melko kapeaa ponttilautaa. Eristekerros on myös vajunnut. Haaveilin vanhan lattian säilyttämisestä, mutta eiköhän se uusikin ala muutaman vuoden kuluttua hyvälle näyttämään kunhan vähän naarmua tulee pintaan;- ). Uusi lattia tulee olemaan 14 cm leveää ponttilautaa. Lattian sävyä emme ole vielä päättäneet. Vaaleaa harmaata, mutta mitä..

5 kommenttia:

 1. Kyllä noista aineksista tulee tosi hienoa jälkeä! Olen ehdottomasti lattialankun vaihtamisen kannalla, jos vanha on kapeaa ja kepoista. 14-senttistä olemme mekin laittaneet, jos on pitänyt uusia lattialankut ja ai että, kun näyttää hyvältä :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen kävimme höyläämöltä lattialaudat hakemassa. Huumaava puun tuoksu. Nätit kyllä ovat, kunhan vielä lattiaan asti saadaan;- ).

   Poista
 2. Huikea tapetti, aiheuttaa jonkinlaisia hyviä väristyksiä minussa. Löysin tänne blogiin keväällä ja luin tylsänä päivänä kokonaan läpi, suosittelin parille ystävällekin, joiden tiesin ihastuvan tähän sunnuntaimaailmaan. Innolla odotan millainen talosta tulee.

  VastaaPoista
 3. Hih, meillekin on valittu ihan samanlaisia juttuja. Morrisin tapetit on ehkä kauneinta ikinä :) Ihanalta näyttää jo nyt!

  VastaaPoista
 4. Tervetuloa lukemaan! Hitaasti tänne onnistun päivittämään, kun hommaa riittää.. mutta yritetään:- ). Työhuoneen tapetti kerkesi jo mennä vaihtoon yhden hyvin nukutun yön jälkeen. Tilasimme toista englantilaista paperitapettia. Siitä lisää kunhan posti tänne asti kerkiää kiikuttamaan.

  VastaaPoista