sunnuntai 14. helmikuuta 2021

Ruutulattioita ja pullaa





Teimme tänään yläkerran viimeisiä sähköpiirrustusten viilauksia. Siis viimeisiä. Matsa totesi, että kohtahan tämä talon remppa on ohitse. Kummallinen ajatus..

Hissukseen omaan tahtiin olen alkanut rempata yläkerran pikkukomeroita. Niiden alkuperäiset lattialankut pystyttiin säilyttämään. Seinissä on myös haltexit, jotka saavat jäädä paikoilleen. Komeroita on yhteensä neljä. Tässä yhden niistä shakkiruutulattia, jonka maalasin eilen loppuun. Siitä tuli kiva. Toiseen komeroon teen kolmiulotteista kuutiolattiaa. Siitä lisää myöhemmin. Seinien valkoinen sävy ei sovi tänne kyllä yhtään ja ajattelinkin tehdä komeroihin roiskemaalaukset.

Joku on saanut joskus päähänsä muuttaa komeroiden lukot Leea-salpoihin. Voi taivas, miten väärässä paikassa nämä muuten kivat (ja jo hajonneet) kahvat ovat olleet sata vuotta vanhoissa ovissa. Seuraava operaationi on vaihtaa ne  alkuperäisen kaltaisiin lukkoihin.

Luin aamulla hesaria ja ajatus osui laskiaispullakakun kohdalle. Olihan se testattava. Hauska iso pulla.

Puuhastellessa olen kuunnellut äänikirjoja. Nyt kuuntelen kolmatta Gabriel García Márquezin kirjaa, Kuulutetun kuoleman kronikkaa. Rakkautta koleran aikaan ja Sadan vuoden yksinäisyys olivat loistavia!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti