torstai 31. lokakuuta 2013

Lautalattian maalausta ja ristiäisiäEnsimmäisen huoneen lattia on nyt maalattu. Kuvassa on vasta ensimmäinen kerros sivelty, mutta kävin eilen illalla vetelemässä vielä toisen kerroksen. Kyllä nämä maalatut lautalattiat ovat vain ihania! Maalasimme lattin Permolla (kuten myös aikaisemmin mökkimme lattiat). Valitsimme Permon kahdesta syystä: 1. lyhyt kuivumisaika verrattuna Uulan lautalattiamaaliin. 2. Joustavuus verrattuna Betoluxiin. Meillä on nykyisen keittiön lattia maalattu muutama vuosi sitten Betoluxilla. Tiedä sitten kuvittelenko, mutta mielestäni Betolux on kovempaa ja lohkeilee helpommin lautojen saumakohdissa. Työvälineenä olen käyttänyt tähän mennessä aina pensseliä, sillä mielestäni sillä saa elävemmän pinnan kuin telalla. Nykyinen vanha lautalattiamme on myös niin epätasainen hiomisesta huolimatta, että pensselillä pääsee helposti joka koloon. Ja kyllä, jätimme lautojen väliset raot tarkoituksella täyttämättä. Lattian sävy on Tikkurilan Tunne värit-kartan Bungalow G500. Sävy on kylmä, siniseen taittava harmaa.Kirpparilta ostin Marimekon Jussarö-kangastilkun. Siitä tulee meidän uudet tyynyt. Viikonloppuna piipahdimme myös ristiäisissä, joissa uuden nimen lisäksi ihastelin Onnenapila-kasvia, William Morris-tapettia ja paikallisen leipomoyrityksen sultsinoita, vatruskoita ja riisipiirakoita. 

2 kommenttia:

  1. Hyvä löytö! Nim. Oon meinannut ostaa itelleni tuota kangasta ihan kaupasta :) Ps. Löysin blogiin google-haulla "minuuttimekko". Hyvältä näyttää!

    VastaaPoista
  2. Minuuttimekko ohje on mielestäni tosi hyvä! Tarpeeksi simppeli ja silti tyttömäinen:- ). Marimekon kankaat ovat paheeni... Tuo Marimekon syksyn Sääpäiväkirja- sarja on kokonaisuudessaan nätti.

    Kiva kun kävit:- )!

    VastaaPoista