tiistai 15. tammikuuta 2013

Omatekemää




Eilen päätimme kokeilla jotain uutta ruokaa. Teimme kylmää nuudelisalaattia. Kuulostaa hyvinkin niljakkaalle, mutta se osoittautui todella hyväksi! Suosittelen koklaamaan. Säilyy seuraavaankin päivään jääkaapissa. Ohje on alunperin kirjasta "Keittiössä vihertää". Tässä on kuitenkin oma mukaelmani ohjeesta, sillä meidän lähikaupasta ei ainakaan löydy sobanuudeleita ja valkokaalia.

200 g munanuudeleita
150 g kiinankaalia
1     vihreä paprika
1     makea sipuli
1 dl  seesaminsiemeniä
1 dl  paahdettuja cashew-pähkinöitä
kastike:
2 rkl japanilaista soijakastiketta
1 rkl siirappia
1 tl  seesamiöljyä
4 rkl makeaa chilikastiketta (tai niin kuin me: reilusti maun mukaan)


1. Viipaloi kasvikset ja sipuli.
2. Keitä nuudelit ohjeen mukaan ja huuhdo lopuksi kylmän veden alla.
3. Sekoita kaikki ainekset, kastike mukaan lukien, suuressa kulhossa. Syöpöttele!

p.s. Tein myös kirpparilta löytyneestä langasta itselleni talvipäähineen;- ).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti