maanantai 26. marraskuuta 2018

Loppuvuoden asioita

Rakastan joulua. En sitä kauppakeskusten joululaulurallia tai ostoshuumaa. Vaan sitä hämärien vuodenaikojen rauhaisaa puuhastelua. Jouluaskarteluja, joulukirjojen selailua, leipomista ja sen sellaista. Haaveilen liköörien uuttamisesta, saunomisesta, järven jäätymisen tarkkailusta, lintujen talviruokinnasta, kevyiden lumipeitteiden valkaisemista maisemista.

Kirppareilta löytää nyt vanhoja joulukoristeita. Olen ostanut vanhan painavan kuusenjalan (3e), lasten käsinommellun tonttupuvun (2e) ja vanhoja joulukoristeita. Alimmassa kuvassa lempparini. Meillä on kotona ollut kuusessa aina tuollainen vanha käppyrätähti. Löysin näitä toisenkin kirpparilta. Ihana aikaa nähnyt vanhus:- ). Kuvissa vilahtaa myös ystävien kanssa tehtyjä kransseja.

6 kommenttia:

 1. Hurmaavan ihana kuusenjalka! Hintakin ihan kohdillaan.
  Ja todella kaunis tapetti, mistä se on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti kuusenjalka pysyy myös pystyssä..tai sitten pitää ostaa pieni ja kevyt kuusi 8-).
   Tapetti on st judesin. Löytyy myös muun sävyisenä. Tilasin suoraan heidän kotisivuiltaan. Tässä osoite: https://www.stjudesfabrics.co.uk/

   Poista
 2. Voi tuota käppyrätähteä, se on kuin vanha viisas takkuinen koira, jolla on ihan vaan pari tarinaa, jos joku malttaisi kuunnella.
  Tykkään joulukoristeista, luulen joka vuosi, että ihan vaan yhden hienon ostan lisää ja aina tammikuun puolella joulua purkaessa laatikoihin ihmettelen, miten ne eivät mahdukaan samoihin lootiin, vaan on kenties muutettava ne isompaan laatikkoon. Tänäkin vuonna olen liikkeellä yhden pallon taktiikalla, mutta luultavasti tämä itsekuri rapisee, kuin glitteri lattialle siinä kohtaa, kun pääsen sopivaan kauppaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitten kun on sopiva kokoelma koristeita, voi alkaa harrastamaan kauniita säilytyslaatikoita koristeille;- ). Tuo lisänautintoa siihen hetkeen, kun saa kaivaa ne säilöistään esille.

   Poista
 3. Voi, vanhat joulukoristeet on niin ihania. Ja tuo valkoinen kuviollinen matto on myös; saanen tiedustella mistä se on? - Terhi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vanhemmillani on vielä sellaisia vanhoja lippukoristeita kuuseen. Ne on niin kauniita!

   Matto on ostettu viitisen vuotta sitten Nurmeksesta Bomban lahjapuodista. Ilmeisesti jonkun paikallisen kutoma? En ole käynyt katsomassa, löytyykö vielä:- ). Useampi oli kuitenkin silloin myynnissä.

   Poista