sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Yläkerran remonttisuunnitelma osa 3: Meidän makkari






Kuvia posahtaneesta yläkerrasta.
Olen tässä vuoden aikana tilannut aikamoisen kasan tapettien näytepaloja. Tässä nyt kaksi ehdotonta lemppariani. Ne ovat suomalaisen Pihlgren & Ritolan "Jugend-tulppaani" (vanha roosa) ja "Jugend-kausi" (sininen). Tuota sinistä unelmoin meidän makkarin seiniin. Roosan tulppaanin ajattelin laittaa meidän tyttären huoneeseen. Tuossa toiseksi alimmassa kuvassa näkyy makkarin alkuperäinen tapetti+boordi+maalattu alaosa.

Meillä on ylhäällä ollut myös säilössä tuleva makkarin kalustomme. Se on tuollainen ehkä 20-luvun vanha suomalainen kalusto, johon kuuluu parisänky, kaksi yöpöytää, kampauspöytä isolla pyöryläpeilillä ja palli. Ostimme sen pari vuotta sitten myynnissä olleesta läheisestä kartanosta. Kerralla kun sai aikamoisen satsin antiikkia läheltä...

Tällä hetkellä makkari on purettu atomeiksi. Teimme sen heti talon oston jälkeen, jotta näimme hirsirungon kunnon. Meinasin aluksi saada slaagin kun raotin pinkopahveja ja alta näkyi vaaleapintaista hirttä. Hirsipintaa on siis ilmeisesti maalattu kalkkimaalilla tms. ennen pinkopahvien laittoa. Eli ei hometta...

Makkarin alkuperäiset verhotankojen suojuslistat ovat tallessa ja ne pääsevät sitten lopuksi paikoilleen.

Mutta ennen tätä kaikkea sisustusjuttua luvassa on väliseinän uudelleen rakentamista, sähköjen uudelleen vetoa, kattojen paperointia ja panelointia helmipanelilla, seinien levytystä huokolevyllä, makulatuuripaperointia, lattioiden avausta ja vaihtoa ja kaikenlaista muuta perusremppaa!

2 kommenttia:

  1. Kova homma tuossa vielä on :) mutta aivan varmasti lopputulos on mitä kaunein. Meillä näyttää ihan samalta, heh, ja haaveilenkin jo, että pääsisipä joskus tapetoimaan! Nuo ovat myös minun silmiini todella kauniit tapetit ja olen vakavissani myös noita harkinnut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo hommaa on kyllä vielä paljon:- ). Tämä vaihe on toisaalta vielä tosi kutkuttava, kun voi haaveilla ja päätöksiä (=rahaa ei kulu) ei vielä tarvitse tehdä. Varmaankin seuraavat pari vuotta tämän yläkerran kanssa tullaan ähertämään..pala kerrallaan!

      Poista