lauantai 22. elokuuta 2020

Tältä näytti elokuu 2020




















Yhtenä arkiaamuna ennen töihin lähtöä. Minusta on kiva käydä kiertämässä pihamaa ja katsoa mitä siellä kukkii juuri nyt. Tältä näytti elokuu 2020. Pihalla kasvaa kaikkea niin kaunista.
 
 
 
Muutama muistiinpano:
 
-Myskimalva kukkii pitkään ja yhdestä taimesta kasvaa aika isokin kasvi. Olen tainnut istuttaa nykyiset taimet liian tiiviisti, mutta toisaalta rikkaruohoja ei näy juuri lainkaan. 
-Purppuratulikukka kerkesi osin kukkia ensimmäisenä vuonna. Se kukkii myös kauan ja kauniisti.
-Älä lannistu kevään taimien surkeasta koosta. Loppukesällä ne näyttävät jo oikeiltä kasveilta:- )
-Samettikukka, ruiskaunokki ja kehäkukka. Vaatimattomia hoidon suhteen ja kukkivat koko kesän! Uusi lempparini on tsinnia. Toimii mainiosti leikkona, kestää viikkoja maljakossa! Ensi vuonna lisää ja eri lajikkeitakin! Kosmoskukka ja leijonankita ovat myös kivoja, mutta leijonankidat iskin suoraan siemenestä maahan ja osin eivät varmaan kerkeä kukkia.
-Ja siemenlisäys. Tämän vuoden onnistujia olivat tarha-ajuruoho, myskimalva, rohtosormustinkukka, purppuratulikukka. Rohto-ja kaunopunahattukin onnistuivat hyvin, mutta ensimmäisenä vuonna ne kasvattavat lehtiruusukkeen ja ensi vuonna odotan kukkaloistoa. Sen sijaan tarhalaukkaneilikka ja kellopeippi epäonnistuivat täysin. Lisäksi isotähtiputkea ja kaukasiantähtiputkea sain onnistumaan noin 10 taimea ja ovat vielä kyllä aika surkean kokoisia.. Tähtiputkea siis lisää ensi vuonna. Ajattelin kokeilla kylvää siemenet suoraan potteihin ja siirtää lumen alle ulos, jossa saisivat sitten omia aikojaan kevään kanssa lähteä kasvuun. Nyt kylmäkäsittelin niitä muutaman kuukauden piharakennuksen terassilla kevättalvella, mutta ei tainnut riittää..
 
Minulla on vielä tulossa täksi syksyksi kukkasipulitilaus. Tänä vuonna laitan sipuleina rusolaukkaa ("roseum"), valkoista ja vaaleanpunaista kevättähteä, tulppaaneja, laukkoja ("allium mercurius"), narsisseja ja skilloja.

2 kommenttia:

  1. Kaunis tuo ruiskaunokki-kehäkukkapari 😊 Kiva lukea siemenlisäyksistä. Itsellä tavoitteena kerätä tänä vuonna omista kasveista siemeniä, jotka kylvän osin jo syksyllä, osin keväällä sekä kokeilla itselleni uusia kukkia kasvattaa ensi vuonna leikkokukkakimppujen tekoa varten esim. tsinniaa juurikin 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruiskaunokki on kyllä tosi kiva! Ajattelin laittaa ensi vuonna jotain toistakin sävyä:- ). Siemenlisäykseen jää kyllä aivan koukkuun.. Minullakin olisi haaveena sellainen kunnon leikkokukkapenkki. En kehtaa vielä kaivaa lisää kukkapenkkejä kasvimaan viereen, kun ajattelin parin vuoden sisällä rakentaa siihen vielä ison kasvihuoneen. Sen ympärille sitten vähän lisää.. onneksi on iso piha!

      Poista