maanantai 1. marraskuuta 2021

Pelastimme vanhan talon eli kun vanhan talon remontti on valmis
Elämä ei taida tulla koskaan valmiiksi. Ei varmaan taloremonttikaan. Koska nyt alkaa ylläpito ja kaiken tulevan pienen laitto. Haittaako se? Ei? Puuhastelu pitää mielen virkeänä.
Mutta niin, eräällä tavalla tämän talon remontti tuli nyt syksyn myötä päätökseen. Olemme remontoineet koko talon kaikki sisä-ja ulkopinnat. Aikaa meni melkein kuusi vuotta, rahaa myöskin paljon. Meillä ei ollut budjettia eikä aikatauluakaan, joka kyllä auttoi henkisesti näin ison tötterön laiton kanssa.

Mitä remontti opetti? Kärsivällisyyttä. Kyllä kaikki järjestyy.

Pelastimme vanhan talon. Pelastimme puutarhan. Se tuo merkitystä elämään. Täällä on hyvä olla. Ensimmäinen päivä marraskuuta herättelen unisia lapsia huoneestaan. Katson ikkunasta lahdelle. Siellä on joutsenia uiskentelemassa.

4 kommenttia:

 1. Tiiätkö, yleensä katselen blogien koteja ja mietin mitä muuttaisin jos asuisin tuolla... niin teillä en muuttaisi mitään! Ihan sydämeen sattuu kun kuvat on niin kauniita, harmonisia ja kodikkaan lämpimiä. Talo on ihana niin sisältä kuin ulkoakin! Ethän lopeta blogia tähän, vaikka remontti onkin päätöksessä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että, kiitos kauniista sanoista! En lopeta blogia tähän. Mielitekojen mukaan ajattelin tänne jotakin aina jatkossa kirjoitella:- ).

   Poista
 2. Tätä matkaa olen seurannut suurella mielenkiinnolla ja ihastuksella. On niin kaunista että melkein itkettää. Toivottavasti jatkossakin julkaiset jotain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä kommentista.. häkellyn:- ). Blogi ei pääty tähän, vaikka tahtini julkaista on oikein etanamainen tässä nopeassa maailmassa.

   Poista