maanantai 11. heinäkuuta 2022

Yö majakkasaarella














Me kävimme Matsan kanssa aikoinaan häämatkalla Sälgrundin majakalla. Se oli ihana retki. Viime talvena me kävimme perheen kanssa Marjaniemen majakalla. Sekin oli ihana retki. Vouhotin kevään, että Tankariin olisi päästävä. Sinne lähdettiin, kun kesäkuu oli vaihtunut heinäkuuksi ja helteet saapuivat Suomeen.

Päivä oli mukava. Matkasimme laivalla saareen. Siellä oli matkailijoita kuhiseva kahvila. Ostimme keittolounaan. Illalla vuokrasimme kahvilan takaa hirsisaunan. Kävimme meressä uimassa monta kertaa. Mietimme niitä kesämökkiläisiä, joidenka pihan ohi kaikki turisit saarella vaeltavat. Melkoista.

Matsalla oli synttärit ja illaksi menimme kalliolle piknikille. Merituuli puhalsi kakun kynttilät sammuksiin. Se oli se hetki siellä kallioilla. Meren maku.

Vuokrasimme pienen askeettisen hirsimökin yöksi. Kuuntelin radiota. Yön nukuimme lapset kainalossa. Kahvilassa tarjoiltiin yksinkertainen ja maittava aamupala. Sitten saareen saapui taas laivalastillinen eläkeläisturisteja. Joku ikääntynyt leidi oli kompastellut pusikkoon. Oli hirmuinen helle ja hikoilevia eläkeläsiä. Mietimme Matsan kanssa, milloin pääsemme elvyttämään. Ei onneksi päästy.

Lähdimme seuraavalla laivalla kotiin, me turistit.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti